Foresto protiv krlezi i bolvi okoluvratnik za kucinja i macki nad 8kg

За третман и превентива против инфестација со болви (Ctenocephalides felis, C. canis) во траење од 7 до 8 месеци. Ефикасноста против болви започнува веднаш по апликацијата на околувратникот. Го штити непосредно опкружување на кучето или мачето од развој на ларви на болви во траење од  8 месеци. Форесто може да се користи како дел од стратегијата за третман на алергиски дерматитис предизвикан од болви (Flea Allergy Dermatitis )

Препаратот обезбедува индиректна заштита против пренесување на патогените Babesia canis vogeli и Ehrlichia canis од нивниот вектор, крлежот Rhipicephalus sanguineus, со што се намалува ризикот од појава на бабезиоза и ерлихиоза кај кучињата во траење од 7 месеци.

Се намалува ризикот од инфекција со  Leishmania infantum при пренецување преку песочните мушички  (Phlebotomus perniciosus) траење од 8 месеци. кучешка лајшманиоза

  • Foresto обезбедува континуирана заштита од болви и крлежи до 8 месеци
  • За кучиња и мачки
  • Без мирис и отпорен на вода

Достапно во 2 големини:  за кучиња и мачки под 8 кг, за кучиња над 8 кг

НАПОМЕНА:  Врз основа на законот за ветеринарно-медицински препарати стои дека е забранета онлајн продажба. За достапност или цена ве молиме да го посетите нашиот Пет Шоп, контакт 02/ 30 60 993