Hill’s Mедицинска храна за мачки уринарна нега c/d 1.5кг

1.950,00 ден

Медицинска храна, Уринарна нега за мачки со пилешко за намалување на камењата од струвит (причина за заболување на долниот уринарен тракт кај мачки, FLUTD), за растворање на камења од струвит и за намалување на формирањето на оксалатни камења кај возрасни мачки . Оваа храна има незаситени својства на урината за струвит, својства на алкализирање на урината и содржи ниски нивоа на магнезиум, калциум и витамин Д.

Нутриционистите и ветеринарите на Hill развија клиничка исхрана со рецепт c/d Multicare специјално формулирана за поддршка на уринарното здравје на вашата мачка. Всушност, c/d Multicare е клинички докажана исхрана која ја намалува стапката на повторување на најчестите уринарни знаци за 89%.

Како работи:

  • промовира пожелно ниво на ph во урината за да се намали ризикот од формирање на камења
  • збогатен со антиоксиданси и омега-3 од рибиното масло
  • контролиран калциум и натриум и додаден калиум цитрат

Како помага:

  • ги раствора камењата од струвит за само 7 дена (во просек 27 дена)
  • го намалува ризикот од камења од струвит и калциум оксалат
  • намалува ризикот од развој на кристали на струвит и калциум оксалат

Препорачано од ветеринари

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-cd-multicare-dry

Pet Shop Mona локација / контакт: https://mona.mk/contact/

Категорија: