Pet shop Mona

гастроинтестинална храна за мачки. гастроинтестинални проблеми кај мачките

Клинички знаци за гастроинтестинални проблеми.

Гастроентеритис кај мачките е воспаление на гастроинтестиналниот тракт (желудникот и цревата). Може да биде предизвикана од инфекција со бактерии, вируси, паразити, или дури и нова храна. Состојбата често предизвикува абдоминална болка, дијареа, повраќање и други клинички знаци кај мачките.

Вообичаени знаци на гастроинтестинални заболувања кај мачки вклучуваат повраќање, губење на тежината, дијареа, крвава столица, летаргија и намален апетит. Овие знаци може да варираат по сериозност и фреквенција, а доминантните знаци зависат од тоа кои делови од гастроинтестиналниот тракт се засегнати кај мачката.

Дали е вообичаено мачките да имаат гастроинтестинални проблеми?

Да, дигестивните проблеми кај мачките се релативно чести и многу сопственици мислат дека се нормални. Треба за се реагира со специјална изхрана, гастроинтестинална храна за мачки. Но, ако вашата мачка редовно повраќа или има течна столица, тогаш нешто се случува со дигестивнитот систем. Можеби е време да ја смените нивната храна, и дефинитивно да разговарате со вашиот ветеринар.

Дигестивните проблеми (исто така познати како гастроинтестинални проблеми) може да бидат очигледни и ненадејни. Или, тие би можеле да бидат суптилни и постепено да се развиваат со текот на времето.

Koja гастроинтестинална храна за мачки?

Медицинска храна наменета за мачки, за намалување на акутни цревни нарушувања и компензација за лошо варење, со поддршка за цревната микрофлора за здравјето на дигестивниот тракт.

Гастроинтестинална храна на Hill’s pet nutrition Gastrointestinal Cat Food содржат лесно сварливи состојки и зголемени количини на електролити и хранливи материи за да помогнат во поддршката на дигестивното здравје на вашата мачка.

Hill’s Prescription Diet Gastrointestinal Biome, гастроинтестинална храна за мачки со висока содржина на влакна, клинички докажано дека промовира редовна здрава столица за само 24 часа и помага да се намали ризикот од повторување.

Избор бр.1 на ветеринарите широм светот

Hill’s pet nutrition гастроинтестинална храна за мачки:

https://mona.mk/product/hills-%d0%b3%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8-gastroin/

Hill’s pet nutrition Gastrointestinal Biome Cat Food: https://www.hillspet.com/cat-food/pd-gastrointestinal-biome-feline-dry

Optimized by Optimole