Pet shop Mona

Shop

Мачиња

гастроинтестинална храна за мачки. гастроинтестинални проблеми кај мачките

Симптоми на гастроинтестинални заболувања кај мачките, гастроинтестинална храна за мачки?

Клинички знаци за гастроинтестинални проблеми. Гастроентеритис кај мачките е воспаление на гастроинтестиналниот тракт (желудникот и цревата). Може да биде предизвикана од инфекција со бактерии, вируси, паразити, или дури и нова храна. Состојбата често предизвикува абдоминална болка, дијареа, повраќање и други клинички знаци кај мачките. Вообичаени знаци на гастроинтестинални заболувања кај мачки...

Годишен одмор и вашата мачка. Дали треба да ја оставите вашата мачка сама дома или да се одлучите за пансион?

Мачките ретко се носат на одмор од очигледни причини, тоа е можно, но не е вообичаено. Повеќето мачки не уживаат во патувањето, а камоли во промената на домашната средината, и затоа најчесто се оставаат дома. Но кои се вашите опции…и што треба да знаеме. Опција #1:  Оставање на вашата мачка...

Интересни факти за мачки

Нашите крзнени мали пријатели – мачки понекогаш се мистерија, но еве неколку факти што ги знаеме за нив:Куќната мачка е генетски 95,6% тигар.Додека ние луѓето имаме 206 коски, мачките во просек имаат 244. Бројката се движи помеѓу 230-250 во зависност од тоа колку е долга опашката на мачката и...

Kако да ја обучите вашата мачка да го користи својот тоалет

Мачките имаат природен инстинкт да го закопаат својот отпад, но младите мачки можеби нема веднаш да го препознаат соодветното место за тоа. Затоа, ќе им биде потребна ваша помош.Како да започнете со обука?Прв чекор е да ја ставите кутијата во мирна област од вашиот дом, подалеку од други животни...