Сено Timothy hay за зајак и глодари со Глуварче

370,00 ден

Сено Timothy hay за зајак и глодари со Глуварче. Сеното треба да биде достапно за секој глодар во доволна количина – во секое време. Поради високата содржина на сурови влакна, го стимулира варењето на животните и исто така промовира абразија на забите.

Неограничено количество квалитетно сено како “Timothy hay” дневно е основна исхрана на мини зајак, глодари како хрчак, морско прасе, заморчиња. Тоа треба да биде околу 80% од нивната исхрана.

VitaVerde® сеното е чисто природен производ, внимателно собран и сушен на сонце, така што природните витамини се задржуваат колку што е можно повеќе. Збогатен со вкусен глуварче, познат по неговото стимулирачко дејство врз функцијата на бубрезите и промовирање на благосостојбата. Пакување: 500гр

  • 100% природен
  • Збогатен со глуварче
  • Со природни витамини и минерали
  • Висока содржина на сурови влакна
  • Рачно избрано и спакувано

Тимоти Хеј е убедливо најпопуларниот и веројатно најдобриот вид што можете да му го дадете на вашиот зајак или глодар како основен извор на сено.

Произведено во Германија

 

Шифра: 21283 Категорија: