Urinarna hrana za kucinja Hill’s urinary care u/d

960,00 ден8.500,00 ден

Медицинска храна за кучиња, Уринарна храна за намалување на формирањето на уратни камења, намалување на формирањето на цистински камења и намалување на бакар во црниот дроб кај возрасни кучиња. Оваа храна содржи умерено ниво на сулфурни амино киселини, ниско ниво на пурини, ниско ниво на протеини, но со висок квалитет, одбран извор на протеини, ограничено ниво на бакар и исто така има својства на алкализирање на урината.

На кучињата им треба правилна рамнотежа на минерали за да го одржат доброто здравје на мочниот меур. Вишокот на минерали може да поттикне формирање на кристали во урината, што може да доведе до создавање на камења во мочниот меур.

Како помага:

  • ги намалува градежните блокови на уратните и цистинските камења
  • го намалува ризикот од повторување на уратните и цистинските камења
  • поддржува здрав имунолошки систем

Избор бр.1 на ветеринарите широм светот.

Ве молиме консултирајте се со вашиот ветеринар ако вашето куче покажува уринарни знаци како што се често мокрење, крв во урината или други.

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/dog-food/pd-canine-prescription-diet-ud-dry

Hill's 10кг (вреќа)
8.500,00 ден
Hill's 1кг (мерена)
960,00 ден
Clear
Шифра: Не е достапно Категорија: