Песок за птици со Минерали Premium Sandy

220,00 ден

Песок за кафези птици со Минерали Premium Sandy обезбедува идеална основа за чист и хигиенски кафез.  Ситниот песок ефикасно ја задржува влагата и остава пријатен мирис на анасон и свеж лимон.

Овој песок содржи варовнички ронки и фино мелени школки кои на птиците им даваат минерални материи и есенцијални елементи во трагови. Овие различни природни извори на калциум се неопходни за здрава структура на коските.

  • со школки и варовнички ронки
  • за чист и свеж кафез, природен производ
  • висококвалитетна тркалезна големина на зрно
  • минерален песок со пријатен мирис на лимон и анасон

Тежина: 2 кг