Hill’s c/d Multicare (Уринарна нега) 400гр

840,00 ден 680,00 ден
-19%

Нутриционистите и ветеринарите на Hill развија клиничка исхрана со рецепт c/d Multicare специјално формулирана за поддршка на уринарното здравје на вашата мачка. Всушност, c/d Multicare е клинички докажана исхрана која ја намалува стапката на повторување на најчестите уринарни пробреми за дури 89%. Оваа сува храна се прави со пилешко и има неодолив вкус кој вашата мачка. Пакување 400гр

Како помага:

  • Ги раствора камењата од струвит дури за само 7 дена (во просек 27 дена)
  • Го намалува ризикот од камења од струвит и калциум оксалат
  • намалува ризикот од развој на кристали на струвит и калциум оксалат

Како работи:

  • Промовира пожелно ниво на pH во урината* за да се намали ризикот од формирање на камења
  • Збогатен со антиоксиданси и омега-3 од рибиното масло
  • Контролиран калциум и натриум и додаден калиум цитрат

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-cd-multicare-dry

5 на залиха

Категорија: