Hill’s S/D – уринарна нега 1.5кг

2.700,00 ден 2.490,00 ден
-8%

Камењата во мочниот меур се збирки на минерални кристали кои се комбинираат заедно во уринарниот тракт. Тие можат да предизвикаат непријатност и да доведат до посериозни проблеми кои бараат грижа. Нутриционистите и ветеринарите на Hill развија клиничка исхрана со рецепти за диети за да го поддржат уринарното здравје на вашата мачка. Всушност, S/D е клинички докажано дека ги раствора камењата од струвит за само 6 дена (во просек 13 дена).

Како помага:

  • Ја зголемува растворливоста на кристалите на струвит, помагајќи во растворање
  • Ја минимизира уринарната концентрација на градбените блокови на струвит

Како работи:

  • Промовира пожелно ниво на pH на урината
  • Ниско ниво на магнезиум и фосфор

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-sd-dry

5 на залиха

Категорија: