Hill’s Mедицинска храна за мачки уринарна нега S/D 1.5кг

2.550,00 ден 1.950,00 ден
-24%

Медицинска храна за мачки, Уринарна нега за мачки со пилешко за топење/раствараење  на камењата од струвит (причина за заболување на долниот уринарен тракт кај мачки.

Камењата во мочниот меур се збирки на минерални кристали кои се комбинираат заедно во уринарниот тракт. Тие можат да предизвикаат непријатност и да доведат до посериозни проблеми кои бараат грижа. Нутриционистите и ветеринарите на Hill развија клиничка исхрана со рецепти за диети за да го поддржат уринарното здравје на вашата мачка. Всушност, S/D е клинички докажано дека ги раствора камењата од струвит за само 6 дена (во просек 13 дена).

Како помага:

  • Ја зголемува растворливоста на кристалите на струвит, помагајќи во растворање
  • Ја минимизира уринарната концентрација на градбените блокови на струвит

Како работи:

  • Промовира пожелно ниво на pH на урината
  • Ниско ниво на магнезиум и фосфор

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-sd-dry

5 на залиха

Категорија: