Трева за мачки за метаболизмот

370,00 ден 280,00 ден
-24%

Дополнителна храна за мачки. Одбрани, специјализирани семиња од трева со висок капацитет на ‘ртење и висока содржина на природни витамини, минерали и хлорофил. Тревата го стимулира метаболизмот и предизвикува повраќање, што и помага на мачката да ги исфрли влакната што се насобрале во стомакот.

  • го стимулира метаболизмот
  • висок капацитет на ‘ртење
  • содржина на природни витамини, минерали и хлорофил
  • не содржи никакви хемиски адитиви

Cat-Grass е добар за сите мачки и е одличен додаток во исхраната.

Семето не содржи никакви хемиски адитиви и тие растат на природна, збогатена минерална подлога. Висококвалитетната мешавина од семиња ви овозможува да одгледувате свежа, природна трева во секое време од годината.

Начин на апликација:

  1. Прободете ги 6-те подготвени вдлабнатини за дупките во садот за сеење никулци за да дозволите вишокот на вода да се исцеди.
  2. Откако ќе ги направите дупките, ставете го садот на решетката за да може слободно да се исцеди вишокот вода. Истурете прибл. 500 ml вода во садот.
  3. Тревата почнува да никнува по 3-4 дена.
  4. Тревата Cat-Gras треба често да се полева и да се става во светла просторија надвор од директна сончева светлина

Производ на Vitakraft-Германија

10 на залиха

Шифра: 28547 Категории: ,