Dentalna nega za kucinja Fresh Dent 2 in 1

1.180,00 ден

Вашето куче не сака да му ги миете забите. Има решение. Течноста за дентална нега на кучињата од Francodex е ефикасен и лесен за употреба, се става во садот за вода. ½ капа (5 ml) за 250 ml вода

Fresh Dent Francodex има дејство против наслаги што помага да се контролира формирањето на забен камен и да се одржува свеж здив. Fresh Dent 2 in 1,  има антисептично дејство кое ги елиминира бактериите во усната шуплина на кучето и го намалува формирањето на денталниот плак.

  • Против плаки и забен камен
  • За свеж здив
  • 100% безбеден за кучиња и мачиња
  • Формулиран со екстракти од калинка,

произведенo од Лабораторија na Francodex – Франција

250 мл

Практично за употреба

Секојдневно разредувајте го Fresh Dent во водата за пиење на животното. Користете го капачето како мерно капаче за да ја дадете соодветната количина на производ: ½ капа (5 ml) за 250 ml вода, 1 капа (10 ml) за 500 ml вода. Обновувајте ја водата за пиење во садот дневно.

Повеќе инфо: https://www.francodex.com/en/our-products/fresh-dent-2-in-1?linkback=/en/our-products/categorie-en/dog

Одредени раси на кучиња, особено малите кучиња, имаат природна предиспозиција да создаваат дентален плак и забен камен кои се таложат на забната глеѓ (надворешната обвивка на коронката на забот) и се пробиваат помеѓу забите и непцата. Овој феномен, кој го нарекуваме „пародонтална болест“ кај кучињата.