Hill’s Mедицинска храна за мачки нега на бубрези k/d – 400гр

590,00 ден

Hill’s cat food k/d – kidney care (нега на бубрези) Храна за мачки со пилешко е комплетна диетална храна поддршка на бубрежната функција во случај на хронична или привремена бубрежна инсуфициенција кај возрасни мачки. Оваа храна има ниско ниво на фосфор и ограничено ниво на протеини.  Дизајнирана да помогне да се намали обемот на работа на бубрезите, овозможувајќи им да функционираат поефикасно. Пакување 400гр

Како помага:

  • Помага во заштитата на виталната функција на бубрезите
  • Го стимулира апетитот и го зголемува внесот на храна
  • Ја поддржува природната способност за градење и одржување на мускулната маса

Како работи:

  • Контролиран фосфор и низок натриум, збогатен со омега-3 од рибиното масло
  • Технологија за засилување на апетитот (E.A.T.) за мачки
  • Високо ниво на есенцијални амино киселини и Л-карнитин

Нутриционистите и ветеринарите на Hill’s развија клиничка исхрана со за да помогне да се заштити виталната бубрежна функција на вашата мачка и да се подобри апетитот и да се зголеми внесот на храна

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-kd-with-chicken-dry

Категорија: