Hill’s Mедицинска храна за мачка грижа за дијабетес M/D – 1.5кг

2.490,00 ден

Храна за мачки со пилешко е комплетна диетална храна за домашни миленици за регулирање на снабдувањето со гликоза (дијабетес мелитус) кај возрасни мачки. Оваа храна содржи ниско ниво на моно-и дисахариди.

Нутриционистите и ветеринарите од Hill’s развија клиничка исхрана со диети со рецепт за да им помогнат на мачките да изгубат тежина и да го регулираат шеќерот во крвта.

Како работи:

  • Клинички докажани нивоа на Л-карнитин
  • Високите протеини и оптималните нивоа на јаглени хидрати помагаат во регулирањето на шеќерот во крвта
  • Клинички докажани антиоксиданси

Како помага:

  • Клиничка исхрана за да им помогне на мачките да изгубат тежина
  • Ги поддржува единствените нутритивни потреби на мачките со дијабетес
  • Поддржува здрав имунолошки систем

Повеќе инфо: https://www.hillspet.co.uk/cat-food/pd-feline-prescription-diet-md-dry

Категорија: